» Weekly Picture 2013-wk34 | Curacao portretfoto

Weekly Picture 2013-wk34 | Curacao portretfoto

Weekly Picture 2013-wk34 | Curacao portretfoto

Het verhaal achter de foto.

Op een prachtige plek aan het water in Michielsbaai, Curaçao staat een huis op de rotsen met een aantal auto’s in de tuin. De bewoner liep buiten rond en nodigde me uit op zijn erf. Hij vertelde me dat hij binnenkort naast zijn huis een snack ging openen. Het kon een paar weken gaan duren, maar dan zou je bij hem superlekkere broodjes kunnen nuttigen En vanzelfsprekend zou er gebarbecued worden met daarbij de nodige drank. De auto’s waren de gimmick van zijn snack.

Een Fiat 600 was zijn pronkstuk. De motor was opgevoerd en er zaten een paar stevige pijpen onder als uitlaat. Om te bewijzen dat de Fiat een hoop ‘mooie herrie’ kon maken, moest ik even blijven wachten, zodat hij ‘m kon straten. Dat had namelijk nogal wat voeten in aarde. Eerst moest hij benzine zoeken. Achter huis had hij nog een jerrycan staan. Gelukkig, hiermee kon hij de tank vullen en de Fiat starten. Nou inderdaad, er zat een waanzinnige herrie in. Stap 2 was het spinnen met de banden. Al snel trok er een rubberlucht over zijn terras heen en de banden lieten zwarte sporen na. Zo ongeveer op de plak waar een paar weken later zijn eerste gasten zouden zitten.

Het mooiste vond ik de manier waarop hij uit de auto stapte, dat was mijn fotomoment. Hij moest het portier namelijk vanaf de buitenkant openmaken.

Copyright © 2018 Keesnan Dogger Up