» Professional Imaging 2013

Professional Imaging 2013

Professional Imaging 2013

Professional Imaging 2013. De grootste fotobeurs van Nederland. Wat is er te zien op zo’n beurs? Natuurlijk leveranciers van fotoapparatuur, flitsapparatuur en camera’s. Canon en Nikon waren als ‘grote jongens’ vertegenwoordigd met een eigen stand. Adobe presenteerde zich met een podium waarop diverse fotografen vertelden wat ze deden of er werd door Adobe uitleg gegeven hoe je met Photoshop en Lightroom hoort te werken. Daarnaast waren er opvallend veel bedrijven in de afwerking, de photofinishing.

Hoe professioneel is deze beurs eigenlijk? Ik voelde me er niet helemaal thuis. Uiteraard wel in de wereld van de fotografie, maar niet bij het gemiddelde publiek. De hoeveelheid amateurfotografen overschaduwde de professionals. En niet zo’n klein beetje ook. Om een voorbeeld te geven. Een professionele vertegenwoordiger van Canon heeft aan een bezoeker uitgelegd wat het verschil is tussen een groothoek- en een telelens. Need I say more?

Toch weer leuke contacten opgedaan en oude bekenden gesproken. Om nog eens een Engels spreekwoord te gebruiken: It’s a small world after all!

Copyright © 2018 Keesnan Dogger Up